Founders Club amb Sergi Bastardas

El passat dijous vam reprendre les xerrades presencials i arrencàrem nova temporada del nostre Founders Club. Al nostre sofà seia Sergi Bastardas, co-founder i co-CEO de Colvin, qui repassà la seva trajectòria durant els 4 anys que porten amb aquesta aventura, en els quals han passat d’un power point (en què tots els seus amics volien invertir) a aconseguir més de 70 milions i de ser 3 empleats a més de 250.

Sergi ens va explicar com la vena emprenedora (i floral) li ve dels seus temps a la carrera, on organitzava la logística de la venda de roses per a Sant Jordi. Tot i això, davant la pregunta de si l’emprenedor neix o es fa, la seva visió és que és una combinació de les dues coses.

Ara està molt dedicat a establir mecanismes que permetin escalar l’empresa i crear una cultura molt sòlida. Ens quedem amb la figura del “bar raiser”, algú que representa perfectament els valors de Colvin en cada nivell jeràrquic i que participa del procés de selecció per verificar l’encaix cultural. De la seva avaluació (green, yellow o red flag) dependrà la decisió final. “Hem arribat a descartar persones molt potents per manca d’encaix cultural”, va assegurar Sergi.

També en clau cultural, ens va explicar amb afecte la importància de l’equip de Customer Service (o Wizards, com es coneixen interna i externament) que gestionen situacions amb una enorme càrrega emocional, arribant al punt d’enviar un taxi durant 5 hores per poder realitzar una entrega d’un ram molt important.

Sobre la convivència entre dos CEOs, va comentar que és una cosa que porten amb total naturalitat, cadascú més centrat en una part del negoci, però en constant comunicació. “No estaríem on estem si no fóssim dos”, va afirmar.

I què és el següent per a Colvin i per a Sergi? De moment no es plantegen en absolut un exit, consideren que els queda molt de treball per fer en seguir verticalitzant el sector i integrant la cadena de subministrament, permetent així crear un millor ecosistema per a tots els que en formen part.

Acabem l’esdeveniment de la millor manera, amb unes cerveses i ja esperant el proper Founders Club, que arribarà al novembre i del qual anunciarem molt aviat l’invitat o la invitada!